Jak připravit lapacho

03.01. 2013 • Lapacho 3923x

Různé e-shopy pravidelně rok co rok rozšiřují svou nabídku produktů, ve kterých se objevuje lapacho. Existují různé pilulky a tobolky, které v sobě mají výtažky z tohoto stromu, tím pádem je to způsob, jak do těla dostat tyto látky, lapacho je využíváno mnoho let. Pokud však myslíte, že tabletky nejsou pro vás dost dobré, je možné také lapacho zakoupit v podobě ústního spreje. Jako nejlepší možnost se, ale stále jeví tradiční příprava čaje z mravenčího dřeva. I když se mnozí snažili to vyvrátit, je to zkrátka holý fakt. Vaše tělo může dostat tu nejvyšší možnou koncentraci, účinných látek stačí, když budete dodržovat správnou a doporučovanou přípravu tohoto čaje.

Jakmile si přečtete přiložený leták k tabletám, můžete se domnívat, že právě tyto tablety jsou ta nejlepší varianta pro vás i tak pořád to nejlepší pro vás je, zalít si odvar z usušeného lapacha. Rovněž také různé laboratorní výsledky ukazují, že právě pití lapacha je jedno z těch nejefektivnějších. Příprava takovéhoto nápoje není nikterak složitá, je poměrně jednoduchá. Přípravu zvládne každý, kdo si již vařil kakao či jiný nápoj.

Co teď? Bohatě stačí, když si nasypete dvě velké polévkové lžíce do svého hrnečku (popřípadě čtyři čajové lžičky), a poté toto množství zalít vroucí vodou. Nejlepší je pak ještě asi zhruba pět minut vše na mírném ohni povařit. Po pěti minutách sundejte nádobu z plamene a nechejte jej ještě tak zhruba patnáct až dvacet minut louhovat, je dobré nádobu něčím přikrýt. A toť vše. Když výše zmíněné rady dodržíte, nápoj bude obsahovat vše co lapacho dokáže vašemu organismu poskytnout.

Je také pravidlo, které je potřeba dodržovat a nikdy na něj nezapomeňte. Při přípravě lapacha se vyvarujte používání čehokoliv, co je vyrobeno z hliníku či v sobě obsahuje hliník. Ať už je to nádoba ve které budete vařit lapacho na mírném ohni, ať je to lžička, kterou lapacho chcete míchat a podobně.

Dalším doporučením je neskladovat sušenou směs v plastových nádobách. K ničemu strašnému nedojde, pokud směs necháte v plastové nádobě, ovšem je to docela škoda, protože směs tak ztratí něco ze své intenzity. V těchto případech k tomu může dojít, proto se tohoto skladování vyvarujte. Při přípravě uděláte nejlépe, když budete používat nádoby z porcelánu, ideálně přímo klasický čajový servis. Krok špatným směrem nebude ani to, když směs uložíte do skleněných či nerezových nádob.

Co už uděláte s nápojem, který si sami připravíte, je zcela a jen na vás. Můžete jej konzumovat teplý či vychlazený z lednice, účinky budou vždy stejné. Můžete také zkoušet různé nové věci, přidávat další směsi a podobně.

Lapacho je velmi chutné s trochou medu. Běžně jej kombinujeme s černým čajem či s ovocným čajem. Brazilci mají svou verzi, kdy místo obyčejné vody používají bílé víno, tato verze si získala mnoho příznivců, dále také lze kombinovat s ponerančovým džusem. Pokud jste fanoušek maté, bez obav přidejte trošku do směsi s lapachou či naopak, trošku směsi lapachy přidejte do maté.

Co říci závěrem, snad jen jeden malý tip, pro lepší chuť lapacha a to dobře jej přecedit. Pokud totiž v nápoji zůstanou zbytky kůry, může se stát, že vám nápoj zhořkne.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Googlu

Další zajímavé články z rubriky 'Lapacho'
Tipy na jiné články